Så här använder du präglingsstavar

 

Präglingsstavar är ett mycket populärt verktyg för att göra fina

kantdekorationer på t ex bröllopstårtor. Men de passar även

bra till vilken högtidstårta som helst. Följ instruktionen nedan. 

 

februaritips10.jpg   februaritips9.jpg

Präglingsstavar 1

 

Präglingsstavar 3

februaritips1.jpg   februaritips2.jpg

1. Kavla ut en remsa av sugarpaste

eller marsipan. Kavla 1-2 mm tunt.

Det är en smaksak hur tjockt eller

tunt man vill göra det,  men pastan

är lättare att prägla och hantera

 om det inte är alltför tunt.

 

2. Välj önskat mönster av de tre

 som finns i setet och prägla.

 

 

 

 

februaritips3.jpg   februaritips4.jpg

3. Använd utstickaren som passar

 i mönstret och skär ut pastan.

 

4. Skär bort överflödig pasta med en kniv.

 

februaritips5.jpg   februaritips6.jpg

5. Fukta ytterst lite med vatten runt

 kanten på tårtan och fäst remsan i

 t ex nederkanten.

 

6. Du kan också välja att prägla

 mönstret åt två håll istället för

att skära med kniv.

februaritips7.jpg   februaritips8.jpg

7. Fäst därefter remsan delvis på

tårtans nederkant och delvis ut på

tårtbrickan. Man kan också göra

detta i överkanten och låta ena delen

vika in över tårtans översida

 

 

 

8. Ytterligare ett tips är att fästa remsan

 i överkant som en krona runt tårtan.

Då bör man använda flowerpaste som

 torkar snabbt och stötta upp med lite

 skummgummi tills pastan torkat.

 För ännu bättre effekt kan man pensla

 remsan med metallicglitter - Pearl.

 
stäng