Så här gör du pärlband och kallor till din tårta 

Följ tipset nedan för att göra pärlband, snäckor och kallor till din tårta. Det finns också länkar till resp. produkt som du behöver. Längst ner finns också ytterligare några varianter på  pärlband med exempel tårtor där vi använt pärlbanden.

 

pb1.JPG   pb11.JPG   pb10.JPG  

 1. Du behöver pastillage, modelleringspasta, pearl-glitter, gul QFC pastafärg, pärlbandsutstickare, kallautstickarset, ringar, snäckform och pensel.

 

 

 2. Pensla pärlemorfärgen med torr pensel i pärlbandsverktyget. På så sätt får pärlbandet skimmer med en gång.

 

 

 

 3. Lägg en knappt fingertjock rulle med modelleringspasta i verktyget.

 

 

 

 

 
pb2.JPG   pb3.JPG   pb4.JPG  

4. Vik ihop verktyget och pressa hårt. 

 

 

 

 

 5. Pilla bort överflödig pasta innan

du öppnar verktyget.

 

 

 

 6. Skär bort överflödet på insidan med en kniv. Det finns en skåra i verktyget som man kan skära i.

 

 
pb5.JPG   pb6.JPG   pb12.JPG  

7. Lyft försiktigt ut pärlbandet.

 

 

 

 

 

8. Förstärk den rundade formen genom att försiktigt trycka till med en

kniv mellan varje pärla. Detta kan också göras på plats direkt på tårtan.

 

9. Fukta (ej blöt) ytterst lite på tårtan och lägg pärlbandet försiktigt på plats. Lägg den grövre skarven inåt. Fullfölj hela varvet.

 

 
pb8.JPG   pb9.JPG   pb20.JPG  

10. Kavla ut modelleringspasta och stick ut med kallautstickarna. För bättre finish - lägg över en plastpåse och tunna kanterna något. Gör en rulle i gul pasta och lägg i mitten.

 

 

11. Vik över först den ena och sedan den andra sidan på kallan så pastan ligger omlott. Böj ut något för att forma till blomman. Om det inte fäster kan du använda ytterst lite vatten.

 

12.Dekorera tårtan med blommorna. De kan fästas med lite vatten. Skall de ligga utöver kanten på tårtan är det bäst att fästa dem med kristyr.

  

 
pb13.JPG   pb14.JPG   pb15.JPG  

13. Knåda ihop pastillagen till en smidig massa. Torka upp  pastan med maizena och se till att ha ordentligt med maizen i ytan innan du trycker den i formen. Skär bort överflödet med en kniv med en utåtrörelse. För att jämna till formen på snäckan  - arbeta pastan inåt mot formen med fingret.

 

14. Har du torkat upp pastan ordentligt med maizena är det inget problem att försiktigt lossa snäckan ur formen. Du behöver ev. hjälp av en liten kniv för att börja lyfta i ena kanten.

 

 

 

15. Lägg snäckhalvorna på tork över natten.

 

 

 

 

 

 

 
pb16.JPG

 

pb17.JPG

  pb19.JPG  

16. Limma ihop halvorna med kristyr och låt torka något dygn. Sätt en tandpetare emellan för att hålla upp snäckhalvan. Pensla med Pearl för att ge skimmer.

 

 

17. Lägg i ett par ringar eller rulla en pärla för att fullända hela toppdekorationen.

 

 

 

 

18. En vacker och stilren bröllopstårta! I nederkant har vi använt präglingsstavar. Hur du använder dem kan du se här.

För ytterligare modeller på pärlbandsutstickare - se nedan.

 
pb22.JPG   pb23.JPG   pb24.JPG  

19. Droppverktyget ger lite orientalisk stil till tårtan. Se den röda tårtan nedan för att se droppbandet på plats. Klicka här för att komma direkt till produkten.

 

20. Se tårtan nedan där vi använt detta verktyg. Klicka här för att komma direkt till snäckbandsverktyget.

 

 

21. Klicka här för att komma till verktyget för att göra minipärlor.

 

  

 

 

2766e.jpg

 

 IMGP6913.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 pb21.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 22. Längst ner på den röda tårtan ser du hur droppverktyget kan bli.

 

 

 

 

 

 

 23. Längst ner på denna tårta har vi använt snäckbandsverktyget.

 

 

 

 

 

 

 24. Ovala pärlor blir mycket fin på tårtan. Tänk på att ta bort överflödspastan mot den delen som skär (den nedre delen med ett handtag) så är det lättast att få bort den. Klicka här för att komma direkt till produkten.

 

 

 

 
stäng