Så här gör du snabba och vackra marsipanrosor 

För att komma till verktyg och material - klicka på det fetstilta i texten.

 

jun1.JPG   jun2.JPG   jun3.JPG  

 1. Stick ut första kronbladet i marsipan eller

 modelleringspasta med rosenutstickaren.

 

 

 

2. Tunna ut ytterkanten av varje kronblad

 genom att lägga en plastpåse ovanpå

 pastan och arbeta med tummen. Gör sedan

en kon och fäst med lite vatten i mitten.

 

3. Börja med det första kronbladet och

 lägg omlott runt konen.

 

 

 
jun4.JPG   jun5.JPG   jun6.JPG  

4. Hoppa över blad nr. 2 och fortsätt med

 blad nr. 3 och lägg runt konen.

 

 

 

5. Hoppa över blad nr. 4 och fortsätt med

 blad nr. 5 och lägg runt konen.

 

 

 

6. Fullfölj varvet med att sedan ta blad

nr. 2 och tillsist blad nr. 4. Du har nu en

 bra start på rosen. Du kan också stanna

 här och låta det förbli en knopp.

 
jun7.JPG   jun8.JPG   jun9.JPG  

7. Stick ut ytterligare ett kronblad.

 Tunna ut kanterna och sätt knoppen i

 mitten av kronbladet. Fäst med lite

 vatten.

 

 

8. Börja nu med blad ett och fortsätt

 sedan med blad två och vidare i

turordning tills du fullföljt varvet runt.

Vik ut kanten på bladen något för ett

naturligare utseende.

 

9. Stick ut ett foderblad med foderblads-

utstickaren  i marsipan eller  

modelleringspasta. 

 

 

 
 jun10.JPG    jun11.JPG    jun12.JPG  

10. Fäst foderbladet under rosen med

ytterst lite vatten. Låt några blad fästa

upp på rosen och några vika utåt.

 

11. För att förhöja effekten på rosen kan

 man pensla den med lite ätbar pärlemorglans.

 Använd en torr pensel.

 

12. När du skall göra pärlbanden kan du börja

 med att pensla lite pärlemorglans direkt i

pärlbandsverktyget.

 

jun13.JPG

 

jun14.JPG

 

jun15.JPG

 
 13. Gör en rulle i marsipan eller

 modelleringspasta och lägg i pärlbands-

verktyget.

  14. Tryck till verktyget för att forma

 pärlorna.

 

  15. Tag bort överflödig pasta med kniv

eller ett modelleringsverktyg.

 

 
 jun16.JPG    jun17.JPG    jun18.JPG  

 16. Öppna verktyget och skär bort

överflödig pasta på insidan innan du tar

ut pärlraden.

 

 

  17. Fäst pärlraden i nederkanten på

tårtan med lite vatten.

 

  

  

 

18. För att förstärka effekten av pärlorna

kan man trycka till lite mellan varje pärla med

 en kniv. Fäst nu rosorna uppe på tårtan med

 lite kristyr eller marsipan/modelleringspasta

 upplöst i lite vatten.

 
     jun19.JPG      
   

 Slutresultatet kan bli så här!

     

 

 

 
stäng