Så här gör du gerbera och drapering till din tårta

 

G1.JPG   G2.JPG   G3.JPG  
 1. Det här behöver du för att kunna göra detta tårttips. Gerberautstickare stor, Gerberautstickare mellan,  Volangstavar 1, Mönsterkavel - Riskorn, Pastafärg: Marigold, Poppy och Nasturtium, Metallicfärg - Siena, Ätbart lim, sugarpaste och flowerpaste.  

 2. Blanda sugarpaste och flowerpaste 50/50. Kavla ut en remsa, lika lång som omkretsen på tårtan. Stick ut med FMM:s volangstav och skär en jämn kant under.

 

 

 3. Pulverfärga remsan med Metallicfärg Siena. Pastan behöver inte färgas in i förväg utan metallicfärgen täckmålar bra ändå.

 

 

 
G4.JPG   G5.JPG   G6.JPG  
 4. Fukta med ytterst lite vatten och fäst remsan runt nedre kanten på tårtan. För att undvika kladd på tårtan under - sätt fast remsan innan du sätter tårtorna på varandra.  

 5. Kavla ut en rektangel med sugarpaste blandad med flowerpaste, 50/50. Rulla över mönsterkaveln.

 

 

 

 6. Skär till rektangeln så den blir jämn. Måla med Metallicfärg, Sienna för att framhäva mönstret.

 

 

 
G7.JPG   G8.JPG   G9.JPG  

 7. Lägg grillpinnar under pastan för att hjälpa till att forma veck.

 

 

 8. Drag ihop vecken. Börja från ena änden, sen i mitten och slutför med andra änden.

 

  9. Tag bort grillpinnarna och böj draperingen. Tänk på att vika in över och underkanten för ett snyggt avslut. Nyp ihop ändarna.  
G10.JPG   G11.JPG   G12.JPG  

 10. Fäst draperingen på tårtan med lite ätbart lim. Var försiktig så att färgen inte kladdar på tårtan.

 

 

 11. Fäst draperingen på alla våningarna. Blir det för tungt kan man istället fästa med kristyr.

 

   12. Färga in flowerpaste i två eller tre nyanser. För att få fram den roströda färgen vi använt på tårtan blanda Poppy och Nasturtium. Kavla ut pastan.  
G13.JPG   G14.JPG   G15.JPG  

13. Tryck ut Gerberan genom att trycka på kanten på utstickaren. Se till att du har pudrat ordentligt med maizena så att pastan släpper från bänken.

  14. För att markera nerverna i kronbladen, tryck på "knappen" på utstickaren. Den kan du också använda när du skall ha ut blomman ur utstickaren.  

 15. Vänd på utstickaren och arbeta med fingret över kanterna för att få ett renare snitt.

  

 
G16.JPG   G17.JPG   G18.JPG  
 16. Rulla en kula av överbliven pasta - det gör inget om det är lite blandade färger kvar eftersom metallicfärgen täckmålar ordentligt. Platta till kulan och tryck med en sil för att få mönster. Måla med Metallicfärg, Sienna.  

 17. Limma fast centrum i mitten av blomman med lite ätbart lim. Låt torka i en kupad form, t ex en utklippt form från en äppelbricka.

 

 

 

 18. Fäst blommorna med en klick kristyr.

 

 

 

 

 
 
stäng