Agnetas blogg - en tårtblogg i syfte att ge dig inspiration, tips & idéer, information om nya produkter hos Tårtdecor och hålla dig uppdaterad om vad som händer i tårtvärlden.

Arkiv

» augusti 2011 (8)
» juli 2011 (4)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (9)
» april 2011 (5)
» mars 2011 (10)
» februari 2011 (7)
» januari 2011 (7)
» december 2010 (10)
» november 2010 (9)
» oktober 2010 (8)
» augusti 2010 (3)
» juli 2010 (4)
» juni 2010 (3)
» maj 2010 (9)
» april 2010 (6)
» mars 2010 (9)
» februari 2010 (6)

Kategorier

» Cupcakes (1)
» Kurser (17)
» Lite av varje (42)
» Nya produkter (29)
» Recept (9)
» Tårtor (7)
» Tårttips (10)

visar: alla inlägg

måndag 19 september

Ny blogg-plattform

Nu flyttar jag min blogg till en ny plattform med bl a bättre funktioner, som t ex rss-flöden och möjlighet att registrera sin email för att kunna följa bloggen mer regelbundet.

 

Domänadressen kommer vara den samma som tidigare - www.agnetaolsson.se

 

Välkommen vidare till nästa blogg!

 

Hälsn. Agneta

Publicerad i kategori Lite av varje Kommentarer: 0 Permalänk

lördag 17 september

Vinnare i tävlingen...

Vinnare i tävlingen är  nr. 60  Miss-y Isaksson-Öhlin - stort och varmt GRATTIS! Maila oss din adress på kontakt@tartdecor.se så skickar vi boken. Och STORT tack till er alla som varit med i tävlingen.

FB_vinnare_110917.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan också passa på att berätta att jag inom kort kommer byta plattform för min blogg. Då blir det mycket bättre RSS-funktioner mm så du har möjlighet att registrera dig om du vill följa bloggen mer aktivt. Håll utkik!

 

Hoppas helgen startat bra. Själv ser jag fram emot besök från Argentina som kommer besöka oss några dagar.

 

Hälsn. Agneta

Publicerad i kategori Lite av varje Kommentarer: 0 Permalänk

torsdag 15 september

Choklad & Mango Cupcakes

Det är så roligt att testa olika varianter på recept och hitta på nya smakkombinationer. Fick för mig härom dagen att jag ville testa en för mig ny smakvariant – mango och choklad. Tyckte att det smakade väldigt gott så här kommer en enkel instruktion hur jag gjorde dessa. De passar bra som efterrätt eftersom de blir ganska stora.

CM1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Börja med att baka dina favorit chokladmuffins. Jag använde Tårtdecors färdiga muffinsmix som jag tycker blir väldigt saftig och god. Den  hittar du här. När din nybakta muffins har svalnat, gör ett hål i  mitten med t ex baksidan på en tesked.

CM2.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fyll hålet med lite mangopuré (den som finns i barnmatsburkar fungerar utmärkt, jag använde Sempers). För att spruta i fyllningen använde jag en lite längre fyllningstyll som du hittar här.

CM3.JPG 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rör ihop mangomoussen, antingen gör du din egen variant eller också använder du färdigt moussepulver. Mangomoussen jag har använt hittar du här. Spritsa ut moussen med Wiltons tyll nr 1M i en virvel. Tyllen hittar du här.  För att få en riktigt hög virvel börja med att göra en kon i mitten. Börja sedan virveln utifrån runt kanten och spritsa mot centrum i en cirkelrörelse. Har du byggt upp med en kon i mitten är det lättare att få höjd på virveln.

CM7.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För att göra blomman som sitter i moussen kan man använda antingen marispan eller sockerpasta som man färgar brun eller som i detta fall har jag använt chokladsockerpasta och lite modelleringspasta. Börja med att fylla centrum av blomman i formen. Var noga med att torka upp pastan med maizena (majsstärkelse) och pudra lite på ytan av pastan innan du trycker ner den i formen för att undvika att den fastnar. 

CM4.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Formen jag har använt hittar du här.  Tryck därefter i chokladpastan eller den färgade marsipanen.  Man kan också göra spritsade blommor i t ex kristyr men då är det viktigt att man inte lägger på dem för långt i förväg eftersom grädden i moussen löser upp kristyren.

CM5.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För att få loss blomman, lyft försiktigt i ena kanten eller använd ev. en tandpetare och stick ner på snedden. Undvik att sticka för djupt så du inte sticker rakt igenom. Ibland kan det vara lite pilligt att få ut små figurer då kan man forma en liten kon, eller ”svans” av den överflödiga pastan för att lättare få upp blomman eller figuren. Denna nyper man sedan bort.

CM6.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dekorera dina cupcakes med önskat antal blommor. I formen finns också ytterligare en blomma och blad. Till sommaren kan man göra vackra prästkragar med denna form och nu så här års kan man göra chrysanthemum i olika varma höstfärger. Även murgrönebladet kan man göra i höstfärger.

CM9.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muffinsformarna jag använt i detta tips hittar du här.

CM8.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lev väl och håll i hatten i höstrusket!

Hälsn. Agneta

Publicerad i kategori Cupcakes, Recept, Tårttips Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 13 september

Alyson Lilleyman på besök

Den 22-23 oktober får vi återigen besök av Alyson Lilleyman som lär oss att göra en höstbukett i cold porcelain med hibiscus, kaveldun, grön chrysanthemum, hypericumblommor och bär, kaprifolbär, monsterablad och ytterligare grönt och skönt. För mer info se höstens kursprogram här.

Alysonhibiscus.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Håll i hatten i stormen!

 

Hälsn. Agneta

Publicerad i kategori Kurser Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 12 september

Ny facebooktävling

Missa inte vår nya facebooktävling som vi startade igår. Klicka på bilden så kommer du direkt till facebooksidan. Dela länken i din facebooklogg och skriv en kommentar i tråden för tävlingen så är du med i utlottningen av denna bok.

 

celebration_cupcakes.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en bra dag!

 

Hälsn. Agneta

Publicerad i kategori Lite av varje Kommentarer: 0 Permalänk

fredag 9 september

Mera tävling på gång

På söndagkväll kör vi igång en ny facebooktävling. Det har varit väldigt populärt så vi tyckte att det var dags igen. Håll utkik på vår facebooksida som du hittar här om vidare information hur du deltar. Har du inte "gillat" vår facebooksida kan du göra det här.  Glad

 

Hoppas nu ni får en riktigt härlig helg. Det ser ju ut att bli härligt väder, i alla fall idag. Ut och  njut! Cool

 

Hälsn. Agneta

 

PS. Nästa vecka lastar vi in massor av nya fina böcker! DS.

 

Publicerad i kategori Lite av varje Kommentarer: 0 Permalänk

onsdag 7 september

Kurserna börjar

Till helgen startar vår kurstermin och det är bra tryck efter kurser i höst. Många kurser är redan fulltecknade men på en del av kurserna finns det platser kvar. Först ut blir Nybörjarkurs i sugarflowers på lördag och sedan Baskurs på söndag. Klicka här för att komma direkt till höstens kursprogram. Här är en bild på lite kursdeltagaraltster från förra kursen.

IMG_6151.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den mest populära kursen vi har är Baskursen där vi dels går igenom själva basen till tårtan, hur man bakar fyller och klär en tårta. Det finns mycket tips och trix för att få till en bra bas. Vi lär oss också att göra kristyr och går igenom grunderna i spritsningsteknik.

baskurs.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en bra dag! Glad

 

Hälsn. Agneta

Publicerad i kategori Kurser Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 5 september

Staplade tårtor

Måste bara visa nåt jag hittade. Nog för att det är populärt med staplade tårtor.... men, alltså....staplade_tartor.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plats för skratt. Skrattande  Kan bara inte begripa hur de lyckats, men tyckte det var lite kul!

 

Hälsn. Agneta

Publicerad i kategori Tårtor Kommentarer: 3 Permalänk

fredag 2 september

Lördagsöppet igen!

Bara en påminnelse att imorgon den 3/9 börjar vi med lördagsöppet i butiken i Kungälv igen, kl. 10-13.Vi håller på fram t o m november månads slut, med undantag av lördag den 5/11 då det är All Helgona helg.

 

Mer info om öppettider och vägbeskrivning till butiken hittar du här.

 

Varmt välkomna och trevlig helg!

 

Hälsn. Agneta

Publicerad i kategori Lite av varje Kommentarer: 0 Permalänk

onsdag 31 augusti

Mera ätbart

Har nu laddat in ytterligare några ätbara produkter, bl a färdig icing lämplig att ha på cupcakes. Väldigt praktiskt med färdig icing direkt i spritspåse. Den finns i smakerna jordgubb, choklad och vanilj. Klicka här för att komma till de nya produkterna.

IMG_0361.jpgIMG_0362.jpgIMG_0367.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har också lagt in kristyrpulver, fudge icing och choklad som är praktiskt till cake pops.

Nu fortsätter vi med cupcake boxar mm mm.

 

Hälsn. Agneta

Publicerad i kategori Nya produkter Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 29 augusti

Mera strössel

Har laddat in ytterligare några strösselsorter i web-butiken, bla non-pareils, pastellblommor och dinosaurieströssel. Klicka här för att komma till nya produkter.

 

IMG_0414.jpgIMG_0415.jpgIMG_0429.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om inget oförutsett inträffar kommer vi ladda in massor av nya produkter i web-butiken de närmaste veckorna. Håll utkik! Glad

 

Hälsn. Agneta

 

 

 

 

Publicerad i kategori Nya produkter Kommentarer: 0 Permalänk

lördag 27 augusti

Emelie & Simon

För två veckor sen gifte sig Emelie, en av våra kära medarbetare med sin Simon. Det var meningen att jag skulle göra deras tårta men blev dessvärre förhindrad i sista stund. Men tack och lov så kunde Margareta, som också jobbar hos oss rycka in med kort varsel och gjorde ett riktigt fint jobb. Här kommer lite bilder på tårta och brudpar. För att se fler bilder på tårtor som Margareta har gjort - klicka här.

IMG_0991lit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och här en närbild på den understa tårtan.

IMG_0997lit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den serverades med mycket levande ljus och pampig musik.

IMG_1008lit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det lyckliga brudparet.

IMG_1010lit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stort och varmt grattis till er båda!

IMG_1033lit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tårtan var fylld med jordgubbsmousse, rabarbermousse med jordgubbsbitar och mosade jordgubbar. Den var täckt med sugarpaste med vit chokladsmak. Jättegott!

 

Njut det sista av sommaren och ha en skön helg.

 

Hälsn. Agneta

Publicerad i kategori Tårtor Kommentarer: 0 Permalänk

torsdag 25 augusti

Lördagsöppet

Fr o m första lördagen i september börjar vi med lördagsöppet igen!  Vi fortsätter med lördagsöppet fram t o m november månad och har sedan ett uppehåll i december och januari. Om allt faller väl ut börjar vi igen i februari.

 

Så varmt välkommen till butiken i Kungälv med start lördag den 3/9, kl. 10-13.  Lördagen den 5/11, dvs Allhelgonahelgen kommer butiken vara stängd.

 

Övriga öppettider är som tidigare: 

Må - Ti   11-14

On - To   14-18

 

Vi ses!

 

Hälsn. Agneta

Publicerad i kategori Lite av varje Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 23 augusti

Höstens kursprogram

Nu finns höstens kursprogram ute på hemsidan. Det blir som vanligt lite blandat både nya kurser och kurser vi hållit tidigare. Klicka här eller på bilden nedan för att komma direkt till kursprogrammet.

IMG_6211.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill också hinta om att vi får hit Alyson Lilleyman från England den 22-23 oktober. Mer info och bilder kommer inom kort. Vi kommer att göra en höstbrudbukett i Cold Porcelain, inte densamma som vi gjorde för några år sedan utan nya blommor. Håll utkik mer info kommer.

 

Hälsn. Agneta

Publicerad i kategori Kurser Kommentarer: 2 Permalänk

lördag 20 augusti

Appropå blåbär....

...så ville jag testa ett recept som jag har på väggen i min "shabby chic veranda". Var ju liksom tvungen att kolla om det var ett riktigt recept - och det var det! Glad

 

Det blir en god smulpaj som man ju naturligtvis kan variera med vilka bär man vill. Tror jag hade i lite ekologiskt vaniljpulver också. Vanilj är en av de godaste smaker jag vet. Man kan också pudra över lite potatismjöl över bären för att binda ihop vätskan lite. Detta recept fungerar också med glutenfritt mjöl. Här kommer receptet och bild på pajen.

IMG_7089.jpg

 

 

 

IMG_7074.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig helg!

 

Hälsn. Agneta

 

 

Publicerad i kategori Recept Kommentarer: 2 Permalänk

«första «tidigare Visar 120–134 av 134 inlägg   
 
stäng